HaGL - Hamar, Gjøvik og Lillehammer Fallskjermklubb

Litt om HaGL Fallskjermklubb

Navnet HaGL FSK står for Hamar, Gjøvik og Lillehammer fallskjermklubb. Klubben dekker i dag hele mjøsområdet (Hedmark fylke og Oppland fylke). I 1985 ble klubben delt, og Ving FSK på Oppland siden og Hamar FSK på Hedmarksiden var en realitet. Klubbene drev mye hver for seg, men samarbeidet også til tider. Våren 1998 ble de to klubbene igjen slått sammen til HaGL FSK.

HaGL FSK har fast tilholdssted på Hamar flyplass (Stavsberg - like ved Olrud og Hedmarkstoppen). Dette hoppfeltet blir i dag benyttet til vanlig treningshopping, elevhopping, tandemer, kurs etc. Fortrinnsvis i helgene men også av og til på ukedager. Våre hopptider er normalt sett lørdager fra kl.10.00 til kl.16.00 og søndager etter avtale.

I dag har HaGL over 100 betalende medlemmer og vi er en kjerne på ca. 30-40 stk. som hopper aktivt. Til vanlig disponerer klubben ett en-motors propellfly av typen Cessna-182 som kan ta inntil 4 hoppere. Ved større arrangementer leies det inn turbin- maskiner og helikoptere. HaGL FSK er en klubb med et svært godt miljø, noe gjestehoppere fra andre klubber ofte erfarer. Vel møtt!